„Nu poate avea viitor luminos o ţară în care domină corupţia şi cumătrismul, în care justiţia este controlată de un oligarh, unde în fruntea guvernării se află prietenul lui Plahotniuc şi fostul său coleg de clasă”, afirmă Armand Goşu.

Comentatorul politic mai spune că, în cazul unei victorii la parlamentare, Igor Dodon va dori să preia fluxurile financiare din ţară, dar şi să controleze politicul în întregime.

„Deocamdată preşedintele prorus Dodon nu este un jucător politic independent. El este controlat de oligarhul Plahotniuc, care pretinde la poziţia de lider în tabăra proeuropeană. Însă dacă Dodon va câştiga la alegerile parlamentare, el va dori să controleze jocurile politice şi fluxul financiar din ţară”, a menţionat Armand Goşu.

Expertul de la Bucureşti a criticat şi orgoliile opoziţiei din Moldova.

„În situaţia unei opoziţii neputincioase, care deocamdată nu e capabilă să se organizeze şi structureze din cauza ego-ului mare, ca să ţină piept tot mai autoritarului regim al lui lahotniuc, noi suntem martorii transformării Chişinăului într-o capitală de cartel”, susţine istoricul.

„Moldova s-a transformat din regina Parteneriatului Estic în migrena Uniunii Europene. E o ţară în care tinerii nu ştiu cum să fugă mai repede, având regim liberalizat de vize”, a mai punctat Armand Goşu.