Totodată, Alexandru Slusari a adresat o întrebare către guvernare: „Oare nu este obligatoriu, înainte de a face un cadou imobiliar preşedintelui, ca banii pe care i-a găsit Dodon în buzunarele lui Erdogan să fie trecuţi prin bugetul de stat în baza unui acord internaţional ratificat în modul corespunzător?”.

„Aţi văzut acest spectacol ieftin? Democraţia în Guvernul Plahotniuc! Cu votul majorităţii membrilor executivului clădirea Preşedinţiei a fost „donată” lui Dodon. Pe acest subiect preşedintele nu a propus referendum consultativ, chiar dacă pentru reparaţia clădirii este necesar de cheltuit o sumă egală cu aproximativ 153 de mii de pensii medii lunare”, scrie Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Dar mai am şi altă întrebare către guvernarea Plahotniuc - Dodon. Oare nu este obligatoriu, înainte de a face un cadou imobiliar preşedintelui, ca banii, pe care i-a găsit Dodon în buzunarele lui Erdogan să fie trecuţi prin bugetul de stat în baza unui acord internaţional, ratificat în modul corespunzător? Nu am văzut documentul oficial din partea autorităţilor turce privind disponibilitatea finanţării reconstrucţiei clădirii preşedinţiei şi nici demers prin care se condiţionează alocarea banilor cu transmiterea clădirii respective către aparatul Preşedinţiei”, a adăugat Alexandru Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari a menţionat la acest proiect nu a fost publicată nici nota informativă despre intenţiile Turciei de a finanţa lucrările de reconstrucţie.

„Nu am găsit în nota informativă la proiectul Hotărârii respective a Guvernului Filip nici măcar referinţa la intenţiile Turciei de a finanţa lucrările de reparaţie. Cine va verifica provenienţa acestor mijloace financiare şi modalitatea de utilizare? Eu înţeleg că Plahotniuc şi Dodon demult nu fac distincţie între banii publici şi banii lor, dar clădirea preşedinţiei este proprietate publică şi cetăţenii ţării sunt în drept să ceară transparenţa la orice ban cheltuit pentru acest imobil”, a mai spus vicepreşedintele Platformei DA.

Amintim că Guvernul a transmis clădirea preşedinţiei în gestiunea administraţiei şefului statului. O asemenea solicitare a venit din partea lui Igor Dodon, care a declarat că va găsi surse financiare pentru reparaţia încăperii devastate în urma protestelor din aprilie 2009.