„Este un cuvânt în vogă „arde”. Arde Basarabia şi fiecare dintre noi trebuie să ia o decizie fundamentală: salvăm Basarabia sau o pierdem pentru totdeauna. Eu personal voi ieşi ca cel puţin să nu-mi fie ruşine peste 20 de ani că am avut o şansă unică să salvăm Republica Moldova, voi ieşi să apăr acel vot dat în 1991 pentru independenţă. Facem apel către toţi cetăţenii, să venim masiv la protestul din 11 iunie,  să vadă cei de la putere care nu ne doresc binele că suntem foarte mulţi. Şi partenerii externi au înţeles ce se întâmplă la noi, iar acum balanţa înclină în favoarea cetăţenilor  RM”, a declarat Valentin Dolganiuc, unul dintre semnatarii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova şi membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

„Această schimbare nu dă nimic bun nici pentru Transnistria, nici pentru Diasporă, nici pentru studenţi, etc. Acea mult trâmbiţată revocare a deputatului nu mai există, cu toate că au făcut campanie de câteva milioane de euro. Noi trebuie să îmbunătăţim sistemul electoral actual şi să scoatem din captivitate instituţiile de stat: CCA, CEC, Consiliul de Integritate, etc. Mă adresez cetăţenilor care au venit la mitingurile noastre de protest şi care au avut o rezonanţă de amploare şi au oprit foarte multe jafuri. Protestul este o armă de temut în mâna oamenilor curaţi împotriva dictaturii şi mafiei”, a adăugat jurnalistul Vasile Năstase, membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

Interpretul Cătălin Josan, care este şi membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale, a îndemnat şi concetăţenii noştri stabiliţi peste hotare să-şi manifeste solidaritatea cu protestul de la Chişinău.

„Împreună cu Pasha Parfeni am făcut un turneu în Diasporă şi am reuşit să transmitem un pic din speranţa de acasă că totuşi lucrurile se vor schimba. Vreau să-i rog pe cei din diasporă, să ne unim eforturile indiferent de locul unde ne aflăm şi să transmitem un mesaj acasă. Toţi suntem pe picior de plecare, dar înainte de asta să încercăm să aducem ţara asta pe un drum normal. Transmiteţi mesaj celor de acasă să vină la protest. Vă rog ca pe 11 iunie să organizaţi câte un protest cât de mic ca să vadă cei de acasă că nu aţi plecat şi aţi uitat de ei. Voi fi şi eu alături de cei din Diaspora”, a spus Cătălin Josan.

Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale au încurajat cetăţenii să iasă la protest în pofida obstacolelor puse la cale de guvernare.

„Trebuie să ieşim la protest sub drapelul Republicii Moldova. Lasă-i să tremure, să ştie că e dreptul nostru şi calea noastră e corectă. Altă cale noi, cetăţenii, nu vedem. Mă dresez cu o mare rugăminte şi către partidele de dreapta să ne susţină. Sunt sigur că oamenii de vârsta a treia nu vor fi indiferenţi şi pe 11 iunie vor veni la protest în pofida obstacolelor puse la cale de guvernare”, a menţionat preşedintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă.

„În ultimii ani totul s-a schimbat din rău în mai rău. Manipularea oamenilor a atins cote inimaginabile. Poate doar în statele dictatoriale există o asemenea manipulare. În esenţă, fenomenul Plahotniuc nu are reprezenta nimic dacă nu ar fi acei oameni care îi înconjoară, experţi şi bloggheri care îl apără. Presa liberă nu poate exista cu jurnalişti cumpăraţi. Aş vrea să-i întreb în numele cărui ideal spuneţi minciuni la televiziunile acestui om. La aceste fabrici de minciuni suntem atacaţi după acel protest din 14 mai. Oamenii au fost împiedicaţi să vină la acest protest. Îi îndemn pe oameni să fim uniţi aşa cum am fost la protestele pe care le-am organizat începând cu 2015. Să fim cât mai mulţi ca să spunem cuvânt acestei guvernări criminale”, a adăugat membrul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, Vasile Zgardan.

„Se întâmplă ceva grav în Republica Moldova. În 1992 nu ne-am gândit că ţara noastră va ajunge acolo unde a ajuns. De-am fi ştiut, poate îi stârpeam atunci din cuib. Cei de la guvernare folosesc sistemul şi intimidează lumea foarte mizerabil. Îi îndemn pe toţi foştii colegi din sistem, pe camarazii de arme care au demnitate şi onoare, indiferent dacă sunt intimidaţi, să vină la 11 iunie pentru a lupta pentru această cauză”, a menţionat  preşedintele Uniunii Veteranilor de război, Mihai Tomacinschi.

Amintim că după o serie de flashmoburi organizate în scuarul Parlamentului, pe 14 mai a avut loc primul protest de amploare faţă de schimbarea sistemului de vot. În cadrul manifestaţiei, oamenii şi-au scos cheile din buzunare şi le-au zângănit minute în şir, la adresa parlamentarilor, făcând aluzie la sunetul cătuşelor.