„Această guvernare nu mai este credibilă. Este una ilegitimă. Ştim foarte bine cum a ajuns această majoritate parlamentară să ia decizii. Nu mai crede nimeni în ceea ce spune. Ei au promis că nu va fi iniţiat nici votul în prima lectură până la decizia Comisiei de la Veneţia, dar am văzut cum într-o zi premergătoare unei mici vacanţe, când opoziţia era preocupată cu alte lucruri, a fost votul pe ascuns. Nu mai avem nici garanţii că nu o vor face încă o dată. Iată de ce Platforma DA împreună cu alte partide au semnat o declaraţie şi au îndemnat toată lumea să iasă la protest. Avem nevoie presiuni din două părţi, din exterior şi din partea opoziţiei”, a menţionat Andrei Năstase.

„Toată lumea trebuie să înţeleagă că modificarea sistemului electoral îl favorizează doar pe un singur individ şi pe partidul său, care face tandem cu Dodon. Mă refer la Plahotniuc şi PD, dar şi la partidul lui Dodon, Partidul Socialiştilor. Societatea moldovenească nu are dreptul să admită aşa ceva. Iată de ce eu am îndemnat la consolidare împotriva acestui sistem oligarhic”, a adăugat liderul DA.

Totodată, Andrei Năstase a comentat şi declaraţia deputatului european Andi Cristea care a menţionat că banii din partea UE (100 milioane de euro) ar putea fi oferiţi „în urma unor decizii înţelepte pe care autorităţile din Republica Moldova le vor lua după ce Comisia de la Veneţia îşi va da avizul pe schimbarea sistemului electoral”.

„Este un limbaj diplomatic. Andi Cristea a fost la început foarte vocal în ceea ce priveşte derapajele din Republica Moldova. Mai apoi, a fost mai moderat şi acum foloseşte un limbaj diplomatic. Sigur că au fost şi alţi europarlamentari care au fost mult mai critici, mai duri. Este vorba despre Monica Macovei, Siegfried Mureşan, Cristian Preda şi alţii, care au spus foarte tranşant că banii care vin de la europeni sunt sifonaţi în buzunarele politicienilor de la Chişinău. Banii nu mai ajung pentru reforme, nu ajung pentru dezvoltarea ţării, nu ajung pentru modernizarea ţării”, a spus liderul Platformei DA.