Potrivit reprezentanţilor Platformei DA, campania de întâlniri cu cetăţenii Republicii Moldova e menită să contribuie la apropierea cât mai fidelă a Platformei Demnitate şi Adevăr de cerinţele populaţiei, la cunoaşterea obiectivă a situaţiei reale din localităţile Republicii Moldova, identificarea soluţiilor şi a oamenilor capabili să rezolve problemele ţării si ale cetăţenilor.

„Platforma DA a elaborat un program care vizează şi educaţia, şi medicina, şi economia, mai vizează şi justiţia. Astăzi în Republica Moldova este capturată aproape toată presa. Cum s-au împărţit politic pe sistem de cartel aşa au împărţit şi presa. Te uiţi la un canal este Plahotniuc, la doi este Plahotniuc, la trei, la patru, la cinci şi tot aşa. Oboseşti. De Moldova 1 nici nu mai vorbesc. Săptămâna trecută, am făcut o scrisoare publică. Europenii nu mai sunt naivi şi înţeleg că banii lor nu ajung la destinaţie. Banii au ajuns în buzunarele borsetcilor lui Plahotniuc, o parte au ajuns la Shor, o parte la Ghimpu, la cei care au împărţit ministerele”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr,  Andrei Năstase.

„Pensiile, salariile, lipsa locurilor de muncă, familiile distruse din cauza că unii oameni au plecat peste hotare, corupţia. Pentru a obţine un certificat trebuie să dai bani în orice administraţie. Primarul nu poate face nimic dacă nu obţine carnetul de membru de partid şi trebuie să meargă la Chişinău să bată mătănii pentru a obţine nişte fonduri. Iată problemele reale ale cetăţenilor, genocidul social din ţară. În doi-trei ani, în ţara noastră  se poate de făcut ordine. Se poate de schimbat multe lucruri. Echipa noastră are calm şi putem spune că toate pensiile pot fi majorate în aşa fel încât să fie acoperit minimul de existenţă, deoarece acum jumătate de milion de pensionari primesc pensii care nu acoperă nici 80 la sută din cheltuieli. Toate aceste se pot face şi fără majorarea vârstei de pensionare. Acest lucru trebuie anulat”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.  

Totodată, liderul Platformei DA a îndemnat oamenii să vină la protestul din 11 iunie: „Noi vă asigurăm că echipa Platformei DA de mult a depăşit frica. Astfel, vă îndemn pe toţi pe 11 iunie să fim la acel protest, pentru că acel protest nu este doar un protest împotriva schimbării sistemului electoral. Este un protest împotriva legii miliardului pus pe umerii cetăţenilor. Acel protest este împotriva monopolizării presei, este şi un miting în favoare viitorului copiilor noştri. Asta trebuie să o înţeleagă fiecare cetăţean. Îndemnul meu este să depăşim frica şi să fim solidari”.