„Un lucru foarte important pe care vreau să-l transmit politicienilor de la guvernare, cât şi politicienilor din opoziţie. Suntem obligaţi faţă de oamenii ţării, suntem obligaţi faţă de cetăţenii acestei ţări, indiferent unde s-ar afla, la nord, sud sau centru, să venim mai des la ei. Să venim mai des la ei să-i informăm. Am întâlnit oameni care nici măcar nu au auzit de adevăratele pericole care le comportă schimbarea sistemului electoral. Le-am făcut demonstraţia că o dată cu schimbarea sistemului electoral, Republica Moldova riscă să ajungă furată de tot ce mai are. Miliardul furat de guvernarea oligarhică ni se va părea foaie verde pe lângă ceea ce ne aşteaptă, dacă sistemul electoral va fi schimbat în uninominal sau mixt. Oamenii înţeleg că dacă sistemul electoral actual ar fi îmbunătăţit, asta ar putea fi o garanţie a schimbării, ar fi o garanţie pentru venirea la putere a unor partide noi, democratice, a unor persoane curate”, a declarat Andrei Năstase.

„Dacă sistemul electoral va fi schimbat, riscăm să intrăm în întuneric şi oamenii noştri vor pleca şi mai mult, transformând ţara noastră într-un deşert uman. Să nu admitem aşa ceva, să ne conjugăm eforturile. Îi îndemn şi pe cei de la putere, lăsând într-o parte ostilităţile, să meargă să vadă care sunt problemele adevărate ale oamenilor, să vadă cu ce  probleme se confruntă, ce-i doare. Pe cei din opoziţie îi îndemn să nu stea pe Facebook, să nu stea pe reţele de socializare. Ar fi bine să ieşim cu toţii în satele şi oraşele ţării, pentru a aduce oamenilor adevărul, pentru a ne manifesta ca nişte oameni cu demnitate”, a adăugat liderul Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase a menţionat că împreună cu Platforma DA va continua acest şir de întâlniri cu cetăţenii Republicii Moldova: „După ce vom cutreiera nordul, vom trece la sud sau centru. Ne-am propus să mergem în toată Republica, să ne întărim structurile teritoriale, iar la următoarele alegeri să preluăm putere şi să o transformăm într-o forţă a cetăţenilor, într-o forţă a oamenilor pentru un trai mai bun la noi acasă”.

Precizăm că vineri, sâmbătă şi duminică Andrei Năstase şi echipa Platformei DA au avut întâlniri în mai multe sate din raioanele de nord: Briceni, Edineţ, Ocniţa, Donduşeni.