Diplomat rus: Pauza în discuţiile privind situaţia din Transnistria s-a prelungit prea mult

Diplomat rus: Pauza în discuţiile privind situaţia din Transnistria s-a prelungit prea mult
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: jurnal.md 19.05.2017 07:20
Ambasadorul delegat de Rusia în procesul de negociere privind situaţia din Transnistria, Serghei Gubarev, a declarat că este necesară depăşirea pauzei prelungite privind discuţiile în formatul 5+2, potrivit agenţiei Tass.

"Pauza în acest proces de negociere s-a prelungit mult prea mult. Să ne amintim că a fost posibilă depăşirea unei perioade de stagnare de doi ani şi reluarea discuţiilor în vara anului 2016, datorită eforturilor depuse de Rusia şi de preşedinţia germană a OSCE. Noi insistăm ca procesul de negociere să fie ritmic. Documentele de reglementare ale întâlnirii permanente privind acordul transnistrean prevăd cinci sau şase întâlniri oficiale pe an şi trebuie să încercăm să lucrăm în conformitate cu acest program", a spus Serghei Gubarev.

Diplomatul rus a precizat că nu ar fi rezonabil să aşteptăm rezultate concrete din fiecare întâlnire, dar exprimarea poziţiilor părţilor şi discutarea lor este singura modalitate de a obţine aceste rezultate.

Procesul de negociere în format 5+2 privind situaţia transnistreană include Republica Moldova şi Transnistria ca părţi din conflict, Rusia şi Ucraina ca garanţi şi mediatori, OSCE ca mediator, Uniunea Europeană şi Statele Unite ca observatori.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI