Andrei Năstase: Demiterea lui Dorin Chirtoacă ar fi o sancţiune prea blândă

Andrei Năstase: Demiterea lui Dorin Chirtoacă ar fi o sancţiune prea blândă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.05.2017 11:02
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a fost întrebat ce poziţie va ocupa Platforma DA faţă de referendumul de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Pe de o parte, iniţiativa de a-l demite pe Chirtoacă vine de la cuplul Plahotniuc-Dodon, care au împărţit zonele de influenţă, pe de alta, actualul primar, aflat în cel de-al treilea mandat este o catastrofă pentru capitala ţării. Demiterea lui ar fi o sancţiune prea blândă”, a declarat liderul Platformei DA.

„Vorbesc zilnic cu zeci de oameni din Chişinău care sunt revoltaţi de modul de administrare a capitalei. Prin urmare, consider că oamenii, chişinăuienii sunt cei mai îndreptăţiţi să decidă cum e mai bine. Dacă la referendum se va vota pentru revocare, rezultă că asta este voinţa alegătorilor. Pentru acel moment avem o strategie clară, responsabilă prin care cârma capitalei noastre să ajungă pe mâinile unui manager integru, capabil să restabilească ordinea şi buna funcţionare a municipalităţii, să stârpească corupţia mare şi mică. Şi da, va trebui să facem tot posibilul ca în locul unui primar ineficient să nu ajungă candidatura docilă a lui Dodon şi Plahotniuc”, a mai spus Andrei Năstase.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI