Astfel, Viorel Ţopa mai spune că asistenţa financiară trebuie sistată până la îndeplinirea condiţiilor înaintate de oficialii UE.

„În ultimii ani, asistenţa financiară nu venea pentru popor, ci pentru regimul criminal care a uzurpat puterea. Asistenţa nu a ajutat Moldova, ci doar a menţinut junta la guvernare. A fost „colacul de salvare” pentru regimul plahotniucist.  Unicele efecte, obţinute prin tranşe, erau legitimizarea uzurpatorilor şi guvernului cleptoman, apariţia noilor vile, maşini şi iahturi la Plahotniuci şi alţi Canzi, îndatorarea şi mai adâncă a copiilor, pentru că ei vor avea de rambursat”, a scris Viorel Ţopa pe pagina sa de Facebook.

„Nu e de ajuns că asemenea asistenţă să fie amânată, ea trebuie sistată până la îndeplinirea condiţiilor principale: eliberarea justiţiei şi procuraturii de sub jugul lui Plahotniuc, asigurarea statului de drept şi respectarea drepturilor omului, democraţia şi renunţarea la sisteme mixte sau uninominale, recuperarea miliardului şi pedepsirea participanţilor, scoaterea statului din captivitatea bandei lui Plahotniuc”, a adăugat omul de afaceri.
Totodată, Viorel Ţopa a menţionat că ar putea urma şi sancţiuni personale pentru demnitarii de la Chişinău.

„În loc să continue să livreze minciuni către UE, Guvernul trebuia să îndeplinească condiţiile asumate. A avut şapte ani pentru asta. Odată şi odată, Europa trebuie să se trezească de la ameţelile sub-Plahotniucilor şi lobbiştilor PSD-işti şi să arate atitudine cu adevărat europeană. Prin atitudine fermă, UE îşi va recăpăta credibilitatea în Moldova. Europa trebuie să înceteze să-şi subvenţioneze duşmanii ― duşmanii principiilor şi valorilor europene. Următorul pas urmează să fie sancţiunile personale faţă de demnitarii RM, aşa cum SUA şi UE au procedat în cazul Magnitsky”, a mai declarat Viorel Ţopa.

Amintim că Parlamentul European a amânat asistenţa de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova după ce mai multe grupuri politice şi-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluţiile politice din ţară. Astfel, ieri urmau să fie discutate modalităţile de acordare a banilor, între reprezentanţii Parlamentului European, ai Comisiei Europene şi ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amânate pentru cel puţin o lună.