Reacţia lui Candu, după decizia Parlamentului UE de a amâna ajutorul de 100 de mil. de euro pentru RM: „Unii europarlamentari nu sunt informaţi”

Reacţia lui Candu, după decizia Parlamentului UE de a amâna ajutorul de 100 de mil. de euro pentru RM: „Unii europarlamentari nu sunt informaţi”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.05.2017 14:09
Preşedintele Parlamentului Andrian Candu afirmă că deputaţii europeni, care au lansat critici dure în adresa guvernării de la Chişinău, nu sunt informaţi, iar UE nu a luat încă o decizie finală în privinţa amânării suportului financiar de 100 de milioane de euro.

Declaraţiile lui Candu vin după ce mai multe grupuri politice europene şi-au exprimat îngrijorări în legătură cu intenţiile tandemului PD-PSRM de a impune sistemul electoral mixt, chiar dacă nu există un consens naţional în acest sens.

„Sunt declaraţii făcute în baza acelor informaţii false şi manipulatorii care fac parte din elemente ale teoriilor conspirative. Nu există nicio înţelegere între Dodon şi Plahotniuc, între PD şi PSRM. Singura înţelegere a ţinut de acel vot de compromis pe 5 mai. Atunci PD a făcut un pas înapoi, iar PSRM – un pas înainte”, a comentat Candu care este şi finul lui Plahotniuc.

Din cauza votului inopinat privind schimbarea sistemului electoral, Parlamentul European a decis ieri să amâne negocierile privind acordarea asistenţei de 100 de milioane de euro până când vor fi gata recomandările Comisiei de la Veneţia.

Andrian Candu i-a acuzat pe Andrei Năstase şi Maia Sandu că, prin demersurile lor, UE a decis să amâne negocierile şi a reiterat că majoritatea parlamentară nu intenţionează să renunţe la schimbarea sistemului electoral, chiar dacă avizul Comisiei de la Veneţia va fi unul negativ.

„Comisia nu poate să vină cu aviz negativ. Să avem răbdare, să fiţi martori ai acestui aviz pe 16-18 iunie”, a spus Candu.

ULTIMELE ŞTIRI