„Dacă actuala grupare nu se va conforma presiunilor interne şi externe, atunci cu siguranţă vom continua acţiunile de protest. Duminică a fost un început. La 11.30, la monumentul lui Ştefan cel Mare au venit reprezentanţii Platformei DA din toate organizaţiile teritoriale. Nu au reuşit să vină mulţi simpatizanţi  din Călăraşi şi Străşeni, unde a fost blocat orice transport public. Lângă Gara Auto din Străşeni s-au adunat peste o mie de oameni. Oricum, prezenţa Platformei a fost una solidă şi remarcată de societate, şi poate fi şi mai numeroasă”, a declarat preşedintele Platformei DA.

Andrei Năstase a accentuat că pentru următorul protest anunţat este imperios necesar ca toate partidele anti-oligarhice să se implice şi să-şi mobilizeze activiştii.

„Noi am demonstrat din nou că avem cele mai serioase intenţii de a face schimbări în Moldova. Avem sprijinul maselor, o echipă de oameni cumsecade, putem organiza un partid la cererea expresă a cetăţenilor – ceea ce ne face să credem că vom reuşi să conducem şi ţara. Dar pentru următorul protest anunţat este imperios necesar ca toate partidele anti-oligarhice, care au semnat Declaraţia pentru menţinerea sistemului electoral actual, să-şi mobilizeze propriii activişti şi simpatizanţi. Este foarte bine că iniţiativa protestului aparţine celei mai sănătoase părţi a societăţii civile. Deja vedem atacuri murdare din partea regimului în adresa activiştilor civici, care protestează şi încercări de a contrapune acestora altă „societate civilă” de buzunar.  În aceste condiţii foarte mult depinde de partidele de opoziţie reală care, conform normelor politologice, la fel sunt parte a societăţii civile”, a mai spus Andrei Năstase.

Versiunea integrală a interviului va fi publicată de Tribuna mâine dimineaţă.