„Plahotniuc a încurcat Parlamentul European cu Parlamentul lui de buzunar din Moldova. La Bruxelles nu poţi să rezolvi probleme cu „borsetca”. Acolo nimeni nu se teme de dosare penale, fabricate de Procuratura GBC. Poate era mai bine ca deputaţii democraţi să se apare la Parlamentul European împreună cu prietenii săi socialişti cu care au făcut mixt. Să vină în acelaşi tanc rusesc, cu care timp de 8 ani mafia lui Plahotniuc sperie Occidentul. Ar fi fost mai convingători”, a declarat Alexandru Slusari.

„Regretabil este că modernizarea Moldovei suferă din cauza unui personaj malefic, care este gata să distrugă întreagă ţară, dacă apar premisele că el va pierde puterea”, a mai spus vicepreşedintele Platformei DA.

Precizăm că Parlamentul European a amânat asistenţa de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova după ce mai multe grupuri politice şi-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluţiile politice din ţară. În acest context, mai mulţi corespondenţi de la Europa Liberă au transmis că mai multi deputaţi ai Partidului Democrat din Moldova s-au aflat ieri la Parlamentul European încercând să-i convingă pe reprezentanţii partidelor de centru-dreapta – PPE şi ALDE – să renunţe la propunerea de amânare a ajutorului financiar pentru Moldova.