Primul în clasament figurează Ion Ceban, liderul fracţiunii PSRM în CMC. „Este cel mai de temut oponent al lui Dorin Chirtoacă în acest moment. E extrem de activ, cunoaşte bine situaţia din municipiu, se implică în soluţionarea diferitor probleme cu care se confruntă capitala şi are în spate o formaţiune politică puternică – PSRM, care nu o dată a demonstrat că e în stare de surprize politice de proporţii”, notează sursa.

Al doilea în top este Andrei Năstase, liderul PDA. „Dacă Andrei Năstase ar candida, cu siguranţă ar fi cel mai reprezentativ candidat pe segmentul de centru-dreapta. Or, putem presupune că el va fi un candidat comun al PDA, PAS şi PLDM, aceste partide fiind într-o strânsă colaborare în ultimul timp. Cu atât mai mult că PDA a susţinut-o pe Maia Sandu, liderul PAS, la funcţia de Preşedinte al RM şi ar fi logic să presupunem că, dacă ar avea loc alegeri anticipate ale Primarului capitalei, PAS îi va răspunde cu aceeaşi monedă”, se spune în material.

Al treilea în clasamentul convenţional este Alexandru Tănase, Preşedintele CC. „Deşi Alexandru Tănase spune că nu are nici un plan legat de politică, faptul că de acum încolo nu va mai fi nici judecător, nici Preşedinte al Curţii Constituţionale îi determină pe unii să ia în calcul şi candidatura sa în eventualitatea unor alegeri anticipate ale Primarului capitalei. Şansele sale depind direct de modul în care va reuşi să convingă alegătorii de independenţa sa politică”, se mai spune în materialul citat.