„Îndemnăm susţinătorii partidului să vină la acest protest al societăţii civile. În cazul în care regimul tâlhăresc, autoritar, dictatorial, întreprinde măsuri care sunt îndreptate împotriva propriilor cetăţeni, noi ne mobilizăm şi întreprindem toate măsurile democratice legale pentru a stopa dezmăţul”, a declarat Ilian Caşu, vicepreşedintele formaţiunii.

„Mişcarea protestară are drept scop blocarea oricăror iniţiative de modificare a sistemului electoral. Nu sunt potrivite estimările, e protest cetăţenesc”, a mai spus Ilian Caşu.

Amintim că  duminică în faţa Parlamentului, la ora 12:00, va fi organizat un protest de amploare faţă de înţelegerea dintre PD-PSRM privind modificarea electoral din Republica Moldova. Totodată, în această săptămână, au fost organizate flashmoburi în faţa legislativului faţă de tandemul PD-PSRM.

Precizăm că oamenii sunt chemaţi să iasă în stradă după ce vineri, majoritatea parlamentară controlată de PD, împreună cu PSRM, au votat împreună pentru schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova. În pofida tuturor criticilor din interiorul şi exteriorul ţării, în ciuda lipsei unui consens politic, proiectul PD cu privire la sistemul de vot uninominal a fost votat în prima lectură, iar ulterior comasat cu cel al socialiştilor care prevede adoptarea sistemului mixt.