„Sarcina lor principală este distrugerea cu orice preţ a partidelor de reală opoziţie,  anti-sistem, cu persoane care niciodată nu au participat la guvernare, nu sunt vulnerabile şi încearcă să unească societatea în vederea soluţionării problemelor reale – sărăcia, lipsa locurilor de muncă, corupţia, exodul masiv al populaţiei. Aceste specimene provenite din acelaşi sistem se tem ca de moarte de Platforma DA, un partid anti-oligarhic şi anti-sistem, care a reuşit să consolideze societatea deşteptată în cadrul multiplelor acţiuni civice şi politice, la proteste paşnice, civilizate, în alegerile prezidenţiale”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Tribuna.

Anume din acest motiv, spune Andrei Năstase, liderii şi membrii PPDA au fost atât de dur „atacaţi, intimidaţi şi linşaţi mediatic de sculele coordonatorului mafiei din Moldova, conştient de faptul că formaţiunea noastră niciodată nu va face cu el nici un compromis, cu excepţia alegerii penitenciarului în care îşi va ispăşi pedepsele”.

„Totodată, Dodon, în înţelegere şi cu sprijinul direct al lui Plahotniuc, face acelaşi lucru cu un alt partid şi liderul acestuia, care recent l-au susţinut în cadrul campaniei electorale. Iar în alegeri vine rândul şi altor partide să fie lovite de tandem. Că Dodon a luptat pentru funcţia de Preşedinte nu în scopul demontării regimului criminal, ci pentru participarea la guvernare în comun cu Plahotniuc a unui stat capturat şi jefuirea în continuare a poporului Moldovei, nu încape îndoială. Dar ce facem noi, societate civilă, partide politice, parteneri de dezvoltare? E timpul să scăpăm de amândoi. Şi vom scăpa doar unindu-ne forţele. Să începem cu cele intelectuale!”, a punctat liderul PPDA.