„Igor Nicolaevici a venit cu sistemul electoral mixt, prin care nu a admis izolarea Partidului Democrat de către celelalte partide de opoziţie şi astfel i-a aruncat lui Plahotniuc un cerc de salvare. Ghimpu, din contra, se opune deocamdată sistemului electoral propus de coordonatorul mafiei. Pentru asta el acum este pedepsit, iar Dodon - stimulat. Toata primăria în frunte cu Chirtoacă putea fi arestată încă acum câţiva ani pentru toate schemele frauduloase care au cuprins capitala. Însă, lovitura se dă acum. Plahotniuc achită parţial poliţa lui Dodon pentru mixt”, a declarat Alexandru Slusari.

Potrivit vicepreşedintelui PPDA, dacă liberalii nu vor susţine schimbarea sistemului electoral, indiferent care va fi – uninominal sau mixt, urmează arestarea primarului Dorin Chirtoacă şi declanşarea alegerilor anticipate în capitală.

„Lovitură încă nu este mortală. Mai departe, Plahotniuc aşteaptă disciplină de la Ghimpu. Votează liberalii sistemul propus din GBS (indiferent care ar fi - uninominal sau mixt), atunci Chirtoacă mai rămâne primar până la următoarea răscruce politică, iar Dodon din nou poate doar visa la primăria Chişinău. În caz contrar - Chirtoacă va fi arestat şi vor fi declanşate alegerile anticipate în capitală. Marea majoritate a locuitorilor municipiului demult sunt obosiţi de actualul primar. Dar ei nu vor că această decizie importantă să fie luată în urma unor înţelegeri obscure între Plahotniuc şi Dodon. Însă, altfel statul capturat nu poate funcţiona”, a menţionat Alexandru Slusari.

Precizăm că ieri şapte persoane au fost reţinute într-un dosar privind trucarea licitaţiei în urma căreia a fost selectată compania care va gestiona parcările cu plată din Chişinău. Printre cei care se vor afla 72 de ore în izolatorul CNA este viceprimarul Nistor Grozavu, şeful Direcţiei Transport Public, Igor Gamreţchi, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco, dar şi trei administratori ai unor întreprinderi.

În calitate de bănuit, a fost audiat şi şeful CFM, consilierul liberal Iurie Topală, care a fost membru al grupului de lucru din cadrul Primăriei. 

Viceprimarul Nistor Grozavu a fost luat de mascaţi chiar din Primăria capitalei, unde ofiţerii CNA au efectuat percheziţii în biroul funcţionarului. Grozavu a evitat să comenteze reţinerea sa.