„Chemaţi cineva ambulanţa pentru preşedinte. El are o criză de nervi în timp ce îndeplineşte ordinul lui Plahotniuc. Săptămâna trecută,  atunci când opoziţia a semnat declaraţia împotriva sistemului uninominal, socialiştii au declarat că ei nu au acelaşi drum cu cei care au distrus ţara. Ieri, Dodon a decis să „salveze” Moldova şi a propus implementarea sistemului electoral mixt pentru că democraţii lui Plahotniuc au majoritatea de voturi pentru uninominal. Chiar şi elevii din cursul întâi de la Academia de Şah nu vor înţelege logica preşedintelui”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Azi preşedintele a declarat isteric că Plahotniuc vrea să pună de urgenţă la vot uninominalul şi a pomenit despre boicotarea alegerilor parlamentare, adresându-se partenerilor europeni. Acest lucru putea fi discutat cu opoziţia antioligarhică atunci când Plahotniuc abia a început această campanie de minciună. Lupta împotriva regimului poate fi şi fără implementarea sistemului mixt”, a mai spus vicepreşedintele Platformei DA.

Totodată, Alexandru Slusari a menţionat că „ceea ce spune Dodon în ultimele zile nu are nicio logică. Am impresia că Plahotniuc nu vrea doar ca Dodon să îndeplinească doar ordinele lui, dar mai vrea să arate cetăţenilor ce persoană incompetentă a fost aleasă în funcţia de preşedinte. Această este  ocupaţia lui preferată – să îi murdărească pe cei din jur şi să demonstreze tuturor că el arată bine. Dodon înţelege toate aceste lucruri, plânge, dar continuă să mănânce cactus”.