Partidul lui Petrenco condamnă iniţiativa lui Dodon: „A demonstrat încă o dată că face parte din regimul antipopular de la putere”

Partidul lui Petrenco condamnă iniţiativa lui Dodon: „A demonstrat încă o dată că face parte din regimul antipopular de la putere”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.04.2017 16:07
Reprezentanţii partidului Casa noastră – Moldova, condus de Grigore Petrenco, condamnă cu fermitate iniţiativa lui Igor Dodon privind implementare sistemului electoral mixt.
 
„Astăzi, PSRM încă o dată a făcut tandem cu regimul de la conducere, demonstrând poporului că, de fapt, nu face parte din opoziţie, dar este o parte din conducerea antipopulară în frunte cu Plahotniuc”, se notează într-un comunicat al formaţiunii Casa noastră – Moldova.
 
„Trecerea la sistemul mixt, în condiţiile în care cele mai importante instituţii din stat nu sunt funcţionale, va păstra la putere clica actuală. Acest fapt este o lovitură pentru democraţie. Trebuie să atragem atenţia la cinismul şi ipocrizia lui Dodon care foarte uşor susţine iniţiativa lui Plahotniuc. Astfel, el singur a încălcat pactul prin care în campania electorală declara că nu va colabora cu Plahotniuc. Această zi poate fi numită ziua în care s-a făcut public tandemul Plahotniuc-Dodon”, mai spun reprezentanţii partidului.
 
Precizăm că astăzi, Dodon a propus implementarea sistemului electoral mixt în Republica Moldova, despre care se spune că ar fi varianta ideală pentru PD. Astfel, el a anunţat că va semna o iniţiativă legislativă în acest sens.

Şeful statului propune ca 51 dintre deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar restul - în circumscripţii uninominale.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, spunea încă acum o lună că „ţinta oligarhului Vladimir Plahotniuc nu este sistemul uninominal, dar cel mixt, care i-ar asigura un colac de salvare de puşcărie”.

Şi vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că anunţul făcut astăzi de preşedintele Igor Dodon privind implementarea sistemului electoral mixt ca variantă de compromis dovedeşte înţelegerile secrete ale şefului statului cu şeful PD, Vladimir Plahotniuc, promotorul modificării sistemului electoral.

Totodată, iniţiativa lui Dodon a fost criticată şi de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, declarând că „schimbarea sistemului electoral este preocuparea principală a lui Plahotniuc şi Dodon. Aceşti politicieni nu sunt preocupaţi de nivelul înalt al corupţiei, de standardele joase de viaţă ale oamenilor, de faptul că mulţi cetăţeni sunt nevoiţi să plece din ţară din cauza sărăciei. Aceşti politicieni au o agendă comună - să se menţină la putere cu orice preţ pentru a continua să fure bani publici, ocolind justiţia”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI