FOTO

Moldova se apropie de Coreea de Nord: O delegaţie a PSRM a participat la festivităţile dedicate dictatorului Kim Il Sung // FOTO

Moldova se apropie de Coreea de Nord: O delegaţie a PSRM a participat la festivităţile dedicate dictatorului Kim Il Sung // FOTO
Sursa: jurnal.md Foto: http://joongdo.co.kr 17.04.2017 13:13
Deşi tensiunile dintre SUA şi regimul de la Phenian au crescut în ultima perioadă din cauza testelor balistice şi nucleare şi a ameninţărilor făcute de regimul stalinist din Coreea de Nord, Republica Moldova se apropie de cel mai izolat stat din lume.

O delegaţie a PSRM, în frunte cu deputatul Grigore Novac a participat la festivităţile dedicate împlinirii a 105 ani de la naşterea dictatorului Kim Il Sung.

Presa din regiune a publicat imagini de la întâlnirea socialiştilor de la Chişinău cu preşedintele Parlamentului nord coreean, Kim Yong Nam.Vizita delegaţiei PSRM în Coreea de Nord a consternat opinia publică.

„Bănuiesc că fratele mai mare Plahotniuc a cerut de la fratele mai mic Dodon informaţia mai detaliată cum funcţionează sistemul uninominal în Coreea de Nord şi cum sunt revocaţi deputaţii în acea ţară”, a comentat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„În general, Moldova devine tot mai aproape de Coreea de Nord.  Păcat că aşa şi nu este clar când precis s-a născut coordonatorul. Dar după ce experţii de la GBC vor stabili data exactă a naşterii garantului stabilităţii din Moldova, ar fi posibil că acea data va fi declarată drept sărbătoarea naţională şi, de ce nu, punctul de reper pentru un noul calendar”, a adăugat vicepreşedintele PPDA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI