Ion Sturza, despre „instrumentele de convingere” ale lui Plahotniuc, persoanele de rang înalt implicate în jaful bancar şi banii lui Dodon de la Shor: „Vom vedea foşti şi actuali preşedinţi la dubă”

Ion Sturza, despre „instrumentele de convingere” ale lui Plahotniuc, persoanele de rang înalt implicate în jaful bancar şi banii lui Dodon de la Shor: „Vom vedea foşti şi actuali preşedinţi la dubă”
Sursa: jurnal.md Foto: wall-street.ro 15.04.2017 09:37
Toată elita politică din Republica Moldova este direct sau indirect implicată în frauda bancară, susţine fostul premier Ion Sturza.
 
„Cei de la putere desigur că sunt implicaţi. După ce am văzut în nota informativă a Kroll, mi-am dat seama că se vorbeşte despre mii de oameni. Noi vom fi nevoiţi să punem la dubă un număr foarte mare de persoane şi desigur că oameni care au un rang înalt în societate. Vom vedea foşti şi prezenţi preşedinţi la dubă”, a menţionat Ion Sturza, la Pro TV.
 
„De exemplu Igor Dodon, când primea finanţări de la Ilan Sor, el ştia sau nu că aceşti bani sunt din banii furaţi? Petru Lucinschi, când a acceptat să ia bani pentru a cumpăra acţiuni, ştia că aceşti bani sunt furaţi? Când au acceptat bani de la Shor în schimbul companiei de aviaţie sau a avionului, ei au ştiut sau nu că banii sunt fraudaţi din sistemul bancar? Noi avem astăzi toată elita implicată direct sau indirect în frauda bancar”, a adăugat fostul premier.
 
Vorbind despre Shor, Ion Sturza a declarat că acesta a jucat un rol important în condamnarea lui Vlad Filat, care „trebuia tras la răspundere pentru anumite lucruri, dar nu pentru acestea”.
 
„Shor stă acasă, în arest la domiciliu, şi din când în când urcă în studioul lui porno de la ultimul etaj şi se răsfaţă de viaţă, în timp ce nişte profesori sau şefi de şcoli sunt puşi la dubă. Pot spune că el a jucat un element foarte important şi în condamnarea lui Filat. Shor a semnat nişte documente pe care cred că nici nu le-a citit. Filat trebuia tras la răspundere pentru anumite lucruri, dar nu pentru aceasta. Eu nu sunt convins că beneficiarul final al concesionării este Shor, putem să ne trezim că este altcineva. Moldova poate deveni un exemplu fericit de investigare corectă”, a mai spus Sturza.
 
În altă ordine de idei, fostul premier a vorbit despre relaţia Plahotniuc-Dodon. „Ar fi o exagerare dacă am spune că există un protocol secret între Plahotniuc şi Dodon. Până la urmă, s-a demonstrat că instrumentele de convingere sunt în mâinile lui Plahotniuc. Dodon are o dependenţă faţă de domnul Plahotniuc. El a luat bani nu numai de la Shor pentru activităţile sale. De fapt, sunt nişte cetăţeni în Rusia care au interese faţă de economia din RM. Dacă aţi observat, domnul Dodon niciodată nu pronunţă numele lui Plahotniuc, parcă se teme. Eu cred că acest ping-pong este favorabil pentru ei”, a punctat Ion Sturza.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI