Cum comentează Kremlinul anunţul făcut ieri de Dodon: „Statutul de observator în Uniunea Eurasiatică nici nu există”

Cum comentează Kremlinul anunţul făcut ieri de Dodon: „Statutul de observator în Uniunea Eurasiatică nici nu există”
Sursa: jurnal.md Foto: themoscowtimes.com 15.04.2017 08:04
Statutul de observator în Uniunea Euroasiatică încă nici nu există. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunţul făcut ieri de preşedintele Igor Dodon precum că RM va avea statut de observator al UEE.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că decizia de acordare a statutului de observator nu înseamnă aderarea la organizaţie, scrie rbc.ru. „Acest statut oferă perspectiva unui monitorig mai aprofundat al activităţii Uniunii Euroasiatice”, a precizat Peskov, adăugând că liderii ţărilor din UEE au convenit să elaboreze acest statut de observator aşa cum un asemenea statut nici nu există.

Ieri preşedintele Igor Dodon a anunţat că Republica Moldova va deveni membru observator al Uniunii economice euroasiatice (UEE) şi că o decizie de principiu a fost luată la Summitul organizaţiei.

Uniunea Economică Eurasiatică a fost creată la 1 ianuarie 2015. Structura executivă a organizaţiei - Comisia Economică Eurasiatică - are sediul la Moscova. Organizaţia a adoptat principiul circulaţiei libere a forţei de muncă şi vizează constituirea unei pieţe unice pentru construcţii, retail şi turism. 

Precizăm că, la începutul lui aprilie, Igor Dodon a semnat un memorandum privind colaborarea dintre Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova. Dodon a vorbit despre această intenţie în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Vladimir Putin la Moscova, iar după aceasta presa rusă a titrat - Preşedintele decorativ al Republicii Moldova mimează „integrarea euroasiatică”. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI