„Oare este acest lucru prioritar atunci când poporul Republicii Moldova rămâne cu statut de victimă în propria ţară, capturată de o gaşcă de bandiţi? O parte din alegătorii lui Igor Dodon au avut mari speranţe că acesta va lupta pentru eliberarea Moldovei de sub ocupaţia internă. Dar el rămâne un simplu observator al procesului de consolidare a unui stat autoritar; un fundal favorabil pentru Plahotniuc în comerţul lui geopolitic cu Occidentul; un apendiсe al puterii, care nu influenţează absolut asupra proceselor interne ale organismului statului. Prin acţiunile sale excesive pe plan extern şi inacţiunile în interiorul ţării, Dodon justifică necesitatea menţinerii lui Plahotniuc în politică şi îl ajută să instaureze în Moldova o dictatură feroce, în care din toţi politicenii doar pentru Igor Nicolaevici este rezervat rolul de frate mai mic al dictatorului”, scrie Alexandru Slusari, pe pagina sa de facebook.

„Probabil, visul lui Dodon este să devină fratele mai mare şi să ia locul lui Plahotniuc, dar cu certitudine pe agenda ambilor fraţi nu figurează salvarea poporului nostru de genocid social şi catastrofă demografică”, a punctat vicepreşedintele PPDA.

Precizăm că astăzi, la Bişkek, unde are loc Summitul Uniunii economice euroasiatice, s-a luat decizia de principiu că Republica Moldova va deveni membru observator al Uniunii, la solicitarea lui Igor Dodon. Toţi cei cinci preşedinţi prezenţi - Vladimir Putin (Rusia), Aleksandr Lukaşenko (Belarus), Nursultan Nazarbaev (Kazahstan), Serge Sarkisian (Armenia) şi Almazbek Atambaev (Kârgâzstan) - au susţinut solicitarea lui Igor Dodon.