Este vorba despre Valeriu Ghileţchi, Ştefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goţa, Octavian Grama, Mihaela Spătaru, Simion Grişciuc, Eugen Carpov şi Iurie Leancă. Grupul parlamentar va fi condus de Valeriu Ghileţchi.

„Avem scopul de a consolida dreapta politică. Din acest grup vor face parte mai mulţi deputaţi care până în prezent au fost neafiliaţi. La acest grup se pot alătura şi alţi colegi care susţin parcursul european al ţării”, a declarat Iurie Leancă.

La rândul său, deputatul Valeriu Ghileţchi a precizat că membrii grupului vor discuta despre proiectul de lege, propus de PD, privind trecerea la sistemul de vot uninominal al deputaţilor, iar ulterior vor face publică poziţia faţă de acest subiect.

La scurt timp după acest anunţ, şi Eugen Bodarev, următorul candidat pe lista PLDM care urma să-i ia locul în Parlament lui Alexandru Barbăroşie, a declarat că aderă la noul grup parlamentar. Barbăroşie a renunţat la fotoliul de deputat pentru funcţia de preşedinte al raionului Anenii Noi.

„Astăzi am luat hotărârea de a renunţa la calitatea de membru al PLDM. Această alegere vine în urma discuţiilor cu mai mulţi colegi, dar şi cu preşedintele PPEM, şi am cosiderat potrivit ca în momentul în care voi deveni oficial deputat în Parlamentul, voi renunţa la fracţiunea parlamentară a PLDM şi voi activa în cadrul grupului Parlamentar Popular European”, a declarat Bodarev.

Mandatul de deputat al lui Bodarev urmează să fie validat de Curtea Constituţională.