„Când numai pornise procesul traseismului deputaţilor, consilierilor şi primarilor de la PLDM, eu am menţionat că pe o bună parte dintre ei îi aşteaptă soartă tristă. Atunci când Plahotniuc va avea nevoie de „pokazuhă” în lupta împotriva corupţiei în faţa partenerilor externi, transfugii vor fi cedaţi primii. Aşa şi se întâmplă”, a scris Alexandru Slusari, pe pagina sa de Facebook.

 „A fost reţinut exponentul transfugilor de la PLDM, ministrul Grama. Prietenul lui Balan repede a fugit în fracţiunea PD în speranţa că va scăpa. El ştie câte dosare penale pe numele lui adună temporar praf pe rafturile Procuraturii. Acuma sunt arestaţi doi primari - foşti membri ai Partidului Liberal Democrat”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

În context, Alexandru Slusari a spus: „Nu am mari dubii că ei şi fostul ministru al Agriculturii sunt implicaţi în acte de corupţie. Dar ştiu sigur că sunt sute de procurori, judecători şi demnitari de rang înalt, precum şi foşti prim-miniştri, miniştri şi angajaţi de la Banca Naţională, care demult merită să fie traşi la răspundere pentru mai multe fapte ilegale cu consecinţele foarte grave pentru ţara noastră. Dar ei sunt din gaşca actualei guvernării mafiote. În asemenea condiţii, regimul aruncă balastul, care este deja inutil”.

Precizăm că ieri, după mai multe percheziţii, au fost reţinute 19 persoane, printre care trei primari. Aceştia sunt bănuiţi de organizarea, prin coparticipare, a unor licitaţii dubioase, desfăşurate în cadrul unor proiecte investiţionale, scopul fiind favorizarea unor agenţi economici.  

Potrivit informaţiilor, reprezentanţii conducerii Fondului de eficienţă energetică ar fi acţionat în complicitate cu agenţi economici, reprezentanţii unor autorităţi publice locale, consilieri locali şi şefii unor instituţii de învăţământ în vederea organizării unor scheme prin care au fost redirecţionate mijloace financiare, în proporţii deosebit de mari, unor companii promovate de către persoanele implicate în această infracţiune. Este vorba despre achiziţionarea unor lucrări de eficientizare a consumului de energie, termoizolare, reparaţii şi construcţii capitale în valoare de peste 28 000 000 de lei.