„Am înţeles că astfel de întrebări au fost adresate şi la Râşcani, acolo unde preşedintelui i-au amintit despre promisiunile sale. Cârdăşia cu Plahotniuc nu făcea parte din aceste promisiuni”, a declarat Alexandru Slusari.  

Iată câteva dintre întrebările adresate lui Igor Dodon:

„Când se va desfăşura şedinţa Consiliului Suprem de Securitate privind furtul miliardului care a fost promisă în ianuarie?     

De ce nu cereţi anularea iniţiativei privind majorarea amenzilor? De ce nu îndemnaţi oamenii să protesteze faţă de aceste majorări? „Asta ar fi mult mai efectiv decât să aştepţi decizia Curţii Constituţionale”, a adăugat Alexandru Slusari.

De ce nu solicitaţi anularea proiectului care prevede majorarea vârstei de pensionare? „Au trecut zece zile de la începutul lui aprilie, dar oameni deja au anunţat că au fost minţiţi de televiziunile lui Plahotniuc privind majorarea pensiilor cu 40 la sută”, a spus reprezentantul Platformei DA.

Când va fi anulat decretul privind numirea lui Harunjen?

Care este poziţia preşedintelui în legătură cu sistemul electoral mixt? „Sâmbătă, în cadrul conferinţei internaţionale reprezentaţii PSRM au evitat să răspundă”, a precizat Alexandru Slusari.

Cum preşedintele va lupta cu represiunile politice şi frica pe care Plahontiuc încercă să o răspândească în ţară? Sau acest lucru nu îi priveşte pe socialişti?

Au fost găsiţi bani pentru referendumul consultativ? „Guvernarea demonstrativ a refuzat să finanţeze referendumul. Preşedintele a spus că va găsi bani. Nu mă interesează referendumul consultativ în condiţiile în care rezultatul juridic este egal cu zero, dar este foarte interesat de unde şeful statului va găsi 70 de milioane de lei. Poate a găsit vreo comoară în Bahamas”, adaugă vicepreşedintele Platformei DA.