Liderul fracţiunii PLDM din Parlament, Tudor Deliu, afirmă că, în acest mod, partidul condus de Vladimir Plahotniuc se asigură că va avea voturile necesare pentru a trece proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral, proiect criticat dur de opoziţie şi societatea civilă.

„Ei demult sunt acolo, pur şi simplu nu au fost oficial. După Paşti, se vede că va fi votarea în Parlament a votului uninominal. Vor să fie siguri că au numărul necesar de voturi”, a declarat, pentru Jurnal TV, preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

„Acest lucru confirmă foarte multe suspiciuni. Cum sunt timpurile, aşa şi eroii. Totul devine foarte evident. Eu nu ştiu metodele pe care le utilizează, dar în mare parte din ceea ce ajunge la noi, când ei pleacă ei vorbesc de presiuni. Faptul că se duc toţi la partidul care are monopolizată puterea vorbeşte despre faptul că în Moldova nu mai este loc de democraţie. Aceşti oameni îşi trădează propria lor personalitate, pentru că anterior erau nişte critici vehemenţi a metodelor utilizate de PD. Guvernarea are nevoie de voturi ca să monopolizeze puterea”, a comentat şi vicepreşedintele fracţiunii PLDM, Vadim Pistrinciuc,

Precizăm că astăzi, speakerul Andrian Candu a anunţat că şase deputaţi transfugi au aderat la fracţiunea PD. Este vorba de foştii deputaţi liberal-democraţi: Ion Balan, Petru Ştirbate, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Nae Simion-Pleşca, Angel Agache.

Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 40 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament. Acum o lună, şi cei 14 deputaţi care au părăsit acum un an PCRM au anunţat că aderă la PD. Deşi s-au poziţionat ca independenţi, în această perioadă aceştia au susţinut toate iniţiativele majorităţii parlamentare controlate de PD.