Maia Sandu: „PD critică sistemul electoral pe motiv că acesta contribuie la traseismul politic şi face o demonstraţie cinică – mai ia nişte deputaţi”

Maia Sandu: „PD critică sistemul electoral pe motiv că acesta contribuie la traseismul politic şi face o demonstraţie cinică – mai ia nişte deputaţi”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.04.2017 15:11
Aderarea a încă şase transfugi la PD este o demonstraţie cinică a traseismului politic în condiţiile actualului sistem electoral, afirmă lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Astăzi aflăm că şase deputaţi aleşi pe listele PLDM au devenit membri ai Partidului Democrat. PD-ul critică sistemul electoral actual pe motiv că nu responsabilizează deputaţii faţă de cetăţeni şi contribuie la traseismul politic. Astfel, face astăzi o demonstraţie cinică – mai ia nişte deputaţi pentru a controla toate deciziile Parlamentului”, a comentat preşedinta PAS.

„Comerţul cu deputaţi se va încheia când vom scăpa de cumpărătorii de deputaţi”, a mai adăugat Maia Sandu.

Asta după ce încă şase deputaţi transfugi au aderat astăzi la fracţiunea PD. Este vorba despre foştii deputaţi liberal-democraţi: Ion Balan, Petru Ştirbate, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Nae Simion-Pleşca, Angel Agache. Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 40 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament. Acum o lună, şi cei 14 deputaţi care au părăsit acum un an PCRM au anunţat că aderă la PD. Deşi s-au poziţionat ca independenţi, în această perioadă aceştia au susţinut toate iniţiativele majorităţii parlamentare controlate de PD.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI