„Pentru a distrage atenţia opiniei publice de la problemele reale ale RM, oligarhul Vladimir Plahotniuc şi-a înscenat un „asasinat” în mass-media. Potrivit informaţiilor transmise de majoritatea posturilor TV şi publicaţiilor on-line, precum şi instituţiilor importante din RM, Vladimir Plahotniuc ar fi fost ţinta unei tenative de asasinat plănuită de mafia din Rusia. Doar că presupuşii criminali au discutat pe stradă detaliile operaţiunii şi au desenat cu degetul pe pământ schema amplasării clădirii în care trebuia să aibă loc asasinatul”, menţionează parlamentarul de la Bucureşti.

„Trist este însă faptul că instituţii precum Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale, Inspectoratul Naţional de Investigaţii şi Ministerul de Interne au fost folosite pentru a susţine scenariul „asasinatului”. PD, partidul pe care îl conduce şi finanţează Plahotniuc, încearcă să-şi creeze o legitimitate prin mijloace neortodoxe. Deşi este cotat cu doar 2% în sondaje, PD a reuşit să controleze tot mai mulţi aleşi, ajungând de la 19 deputaţi (în urma alegerilor din 2014) la 40 (prin atragerea ultimilor 6 traseişti, astăzi)”, continuă Matei Adrian Dobrovie.

Or, problemele reale ale Republicii Moldova sunt corupţia sistemică, furtul miliardului, spălarea banilor mafiei ruse prin băncile şi sistemul judecătoresc din R. Moldova. „Pentru toate acestea, Plahotniuc oferă ca „soluţie” circul mediatic”, a conchis deputatul.