Cum explică Hotineanu aderarea sa la PD: „Da' cât să şezi ca o frunză pe copac să te bată vântul?”

Cum explică Hotineanu aderarea sa la PD: „Da' cât să şezi ca o frunză pe copac să te bată vântul?”
Sursa: jurnal.md Foto: ea.md 10.04.2017 20:03
Transfugii care şi-au anunţat astăzi aderarea la PD nu au fost de găsit pentru comentarii. Singurul dintre cei şase proaspeţi membri ai Partidului Democrat este Vladimir Hotineanu, care şi-a explicat metaforic decizia.

„Da cât ai să şezi ca nu ştiu ca o frunză pe copac şi să te bată vântul dintr-o parte în alta? Cât poţi şedea? Ştii că toamna când cad frunzele, câte una rămâne şi până în primăvară o bate vântul. Cât poţi să şezi aşa să te bată vântul?”, a declarat Vladimir Hotineanu, pentru Jurnal TV.

Totodată, deputatul a spus că presiuni nu au existat şi că „totuna ar fi votat uninominalul”.

Precizăm că astăzi speakerul Andrian Candu a anunţat că şase deputaţi transfugi au aderat la fracţiunea PD. Este vorba de foştii deputaţi liberal-democraţi: Ion Balan, Petru Ştirbate, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Nae Simion-Pleşca, Angel Agache. Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 40 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament. Acum o lună, şi cei 14 deputaţi care au părăsit acum un an PCRM au anunţat că aderă la PD. Deşi s-au poziţionat ca independenţi, în această perioadă aceştia au susţinut toate iniţiativele majorităţii parlamentare controlate de PD.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI