Totodată, Alexandru Slusari spune că Dodon ar fi trebuit să iniţieze un referendum legislativ în condiţiile în care legislaţia îi permite acest lucru.  

„De ce iniţiază un referendum consultativ? Care vor fi consecinţele juridice ale acestei iniţiative? Această conducere nu a ascultat sutele de mii de cetăţeni care au ieşit la zecile de proteste. Ce va oferi cetăţenilor acest referendum consultativ decât doar câteva milioane de lei aruncate în vânt. Aici nu este soluţia problemei, dar este un simplu PR pentru alegerile parlamentare”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

În acest context, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr  a spus că Dodon a ales încă o dată să mimeze o iniţiativă doar ca să nu lupte cu regimul.

„Dodon încă o dată  a mers pe calea mimării. El încă a adunat grămadă patru subiecte pentru referendum. Face orice doar să nu lupte cu regimul”, a adăugat Alexandru Slusari.

Amintim că aseară, Igor Dodon a semnat un decret privind organizarea unui referendum consultativ pe patru subiecte, printre care anularea legii miliardului şi reducerea numărului deputaţilor. Alte două chestiuni ţin de oferirea drepturilor suplimentare preşedintelui şi de studierea Istoriei Moldovei în şcolile din RM.

Conform decretului, referendumul urmează să fie convocat pe 24 septembrie 2017.