„Este o ipocrizie crasă. Este un absurd când un bandit de proporţii pretinde la şefia poliţiei”, comentează vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari. Politicianul i-a sugerat lui Plahotniuc să înceapă „marea curăţenie” de la sine.

„Acest individ vorbeşte despre actuala clasa politică discreditată. Vorbeşte de parcă până în 2016 el a fost undeva pe altă planetă. Oare nu el, începând cu 2005, face parte de clasa politica a Republicii Moldova? Oare nu el din 2010, după ce a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte, conduce Partidul Democrat. În toata perioada 2009 - 2016 puteţi numi măcar o zi când acest partid nu a fost la guvernare?”, afirmă Alexandru Slusari.

„Cine a controlat Ministerul Economiei, CNA, Procuratura, Banca Naţională şi sistemul judecatoresc în anii când au fost furate din sistemul bancar al ţării noastre zeci de miliarde de lei şi spălate 22 de miliarde de dolari, bani ai mafiei ruseşti? Când a apărut o firma-tampon controlată din offshore, care absoarbe anual nejustificat 120 de milioane de dolari de la cetăţenii noştri în calitate de plăţi pentru energia electrică? Când a fost concesionat în condiţii extrem de neavantajoase pentru statul nostru Aeroportul Chişinău? Şirul exemplelor poate fi continuat”, a mai adăugat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Istoria contemporană a Moldovei nu se începe din 2016, deşi şi în ultimul an s-au întâmplat foarte multe lucruri pentru care Plahotniuc trebuie să răspundă. Este un absurd când un bandit de proporţii mari pretinde la şefia poliţiei. Mai ales, în condiţiile când el încă nu a răspuns penal pentru toate infracţiunile sale”, a conchis Alexandru Slusari.