El a făcut acest anunţ în cadrul unei întrevederi cu directorul regional al Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS), Thomas Mayr Harting, care se află într-o vizită în Republica Moldova. La întâlnire a participat şi Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul dialogului, părţile au făcut un schimb de opinii asupra principalelor subiecte de politică internă şi externă, precizează Preşedinţia.

„Am informat oficialul european că în perioada 3-4 aprilie, la Chişinău, se va desfăşura un eveniment internaţional dedicat semnării Memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică la care vor fi invitaţi reprezentanţii Guvernului şi ai corpului diplomatic”, a menţionat preşedintele pe contul său de Facebook.

Igor Dodon a anunţat încă acum o lună că intenţionează să semneze un acord de colaborare a Republicii Moldova cu Uniunea Euroasiatică la începutul lunii aprilie. 

Dodon a mai vorbit despre această intenţie în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Vladimir Putin la Moscova, iar după aceasta presa rusă a titrat - Preşedintele decorativ al Republicii Moldova mimează „integrarea euroasiatică”