Moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Parlament

Moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Parlament
Sursa: jurnal.md Foto: moldpres.md 17.03.2017 20:45
Majoritatea parlamentară a respins astăzi moţiunea simplă iniţiată de deputaţii socialişti împotriva ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, informează Moldpres.

Potrivit autorilor moţiunii, ministrul Transporturilor s-ar face vinovat „de situaţia dezastruoasă din domeniul feroviar, întrucât angajaţii de la Calea Ferată din Moldova nu şi-ar fi primit salariile de jumătate de an, iar Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto ar avea nevoie de o reformă urgentă”. 

În timpul prezentării raportului, ministrul Transporturilor a calificat acuzaţiile deputaţilor socialişti drept nefondate.

Oficialul a specificat că în prezent sunt achitate salariile angajaţilor pentru luna noiembrie 2016. „Problema salarizării de la Calea Ferată este una foarte veche, datoriile fiind acumulate de ani de zile, de aceea este nevoie de timp şi de identificarea unei soluţii viabile pentru hotărârea acestei probleme”, a menţionat Chirinciuc.

În urma dezbaterilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă, după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea parlamentarilor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI