VIDEO

Diaspora reproşează MANIPULARE: Mai mulţi moldoveni aflaţi peste hotare critică sondajul IMAS privind uninominalul

Diaspora reproşează MANIPULARE: Mai mulţi moldoveni aflaţi peste hotare critică sondajul IMAS privind uninominalul
Sursa: jurnal.md Foto: canal2.md 17.03.2017 21:12
Mai mulţi moldoveni din diaspora critică rezultatele unui sondaj prezentat ieri de Institutului de Marketing si Sondaje IMAS.

Potrivit datelor chestionarului, peste jumătate dintre conaţionalii noştri aflaţi peste hotare, care ar fi fost intervievaţi, ar susţine sistemul de vot uninominal. Portalul report.md scrie că imediat după prezentarea rezultatelor, conaţionalii noştri au reacţionat declarând că nu li s-a cerut opinia despre votul uninominal, iar datele prezentate ar face parte dintr-o campanie de manipulare informaţională. 
 
Rezultatele sondajului arată că 51% din cei din diasporă ar opta pentru un sistem electoral uninominal şi doar 25 la sută din moldovenii care muncesc sau sunt stabiliţi peste hotare pledează pentru procedura de vot actuală. Datele prezentate i-au nemulţumit pe conaţionalii noştri care spun că este o eroare. Au reacţionat şi cetăţeni moldoveni din Norvegia, dar şi din Spania.
 
În replică, directorul IMAS, Doru Petruţi a declarat pentru Report.md că au fost intervievaţi doar 599 de oameni şi nu 800 de mii cât reprezintă diaspora. Este un sondaj, nu un recensământ, a adăugat acesta.

Sondajul realizat de IMAS a fost efectuat în perioada 17 februarie - 7 martie, înainte ca oligarhul Vladimir Plahotniuc să-şi anunţe intenţia de a trece la sistemul uninominal. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI