„Există o tensiune foarte mare între Plahotniuc şi oameni influenţi din Federaţia Rusă. Având inamici atât de influenţi în Federaţia Rusă, Plahotniuc nu poate să fugă nici măcar cu avionul. Cert este că Plahotniuc şi-a făcut nişte inamici foarte influenţi în Federaţia Rusă. Plahotniuc este atât de şmecher că până la urmă s-a şmecherit şi pe el. El controlează totul, dar nu şi-a făcut o strategie de „exit”. El este „condamnat” să controleze RM. În momentul în care pierde RM, el se expune pericolului. S-a băgat într-un colţ de unde nu poate ieşi”, a declarat Valeriu Paşa, în cadrul emisiunii „Alb&Negru” la Unimedia.

Totoată, Valeriu Paşa spune că nota înmânată de conducerea RM ambasadorului rus demonstrează lupta care se duce la nivel înalt între cercuri influente din Moldova şi Federaţia Rusă. „Nota respectivă este parte a unei lupte duse la nivel foarte înalt, de oameni foarte influenţi din administraţie”, a adăugat activistul, care crede că, deşi oficial nu se menţionează numele politicianului în privinţa căruia Moscova a transmis cel puţin 15 solicitări de punere sub monitorizare internaţională, ar fi vorba anume despre Vladimir Plahotniuc. 

„Din presă demnă de încredere înţelegem că este vorba despre dl Plahotniuc, care nu este nici demnitar, nici funcţionar public în RM ca să fie protejat. Pentru RM, Plahotniuc este un simplu cetăţean. Faptul că ei nu fac publice aceste informaţii trezeşte semne de întrebare”, a adăugat Valeriu Paşa.