„În atenţia domnilor Vladimir Plahotniuc şi Andrei Năstase. Citind invitaţia publică, lansată de Andrei Năstase lui Vladimir Plahotniuc, de confruntare într-un platou de televiziune în problema uninominalului, vreau să-i informez pe ambii politicieni că poimâine, joi, 16 martie, pun la dispoziţia lor platoul Cabinetului din Umbră. Accept orice condiţii care vor fi înaintate de cei doi oponenţi”, a anunţat Val Butnaru.

Precizăm că astăzi Andrei Năstase, i-a adresat o invitaţie publică liderului PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, de a se întâlni la un post de televiziune şi a dezbate subiectul sistemului uninominal promovat de cel din urmă.

„Toată republica este împânzită cu bilboarduri, pe banii cui oare dacă nu ai cetăţenilor? Toată lumea e intoxicată zilnic de de posturile lui de televiziune cu această inepţie numită sistem uninominal la care uitaţi-vă că renunţă România, renunţă Georgia. De ce n-ar veni Plahotniuc la o conferinţă de presă, la un forum, de ce n-ar veni la o emisiune să vorbească despre uninominal? Poate că este cazul pe această cale să-i fac o invitaţie. Să vină la oricare post de televiziune, măcar şi ale lui, sau la un post de televiune liber, să vină să polemizăm, să vadă oamenii din prima sursă care-i sunt intenţiile”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platoformei DA a reiterat că iniţiativa lui Plahotniuc este o „cacealma” şi o încercare de a induce în eroare opinia publică, în spatele acesteia ascunzându-se, de fapt, o înţelegere între Plahotniuc şi Dodon.