Voronin, despre aderarea celor 14 transfugi comunişti la PD: „S-a încheiat cu succes actul de prostituţie politică”

Voronin, despre aderarea celor 14 transfugi comunişti la PD: „S-a încheiat cu succes actul de prostituţie politică”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.03.2017 10:23
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a comentat scurt aderarea celor 14 deputaţi transfugi la PD. „Ceea ce era de aşteptat. S-a încheiat cu succes actul de prostituţie politică”, a declarat Voronin în plenul Parlamentului.

Asta după ce liderul fracţiunii PD, Marian Lupu, a anunţat oficial Legislativul despre decizia celor 14 foşti comunişti. Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 34 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament.

Amintim că un grup de 14 deputaţi PCRM, în frunte cu preşedintele fracţiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au anunţat la sfârşitul anului 2015 că părăsesc partidul, iar peste o lună au votat pentur învestirea Guvernului condus de Pavel Filip.

Astfel, fracţiunea comuniştilor, formată până atunci din 21 de legislatori, a rămas fără mai mult de jumătate din deputaţi. Printre cei care au plecat au fost fruntaşii partidului: Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Igor Vremea, Galina Balmoş, Anatolie Gorilă, dar şi Sergiu Stati, Boris Golovin, Vladimir Vitiuc, Corneliu Mihalache, Victor Mîndru, Alexandr Bannicov, Petru Porcescu, Elena Gudumac.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI