„Spuneam atunci că formarea unei asemenea platforme a întârziat cu peste 20 de ani de la declararea independenţei şi fără ca să combatem corupţia şi sărăcia nu avem nicio şansă să accedem în rândul statelor europene civilizate. Ne-am propus atunci să întoarcem cetăţeanului statul, să punem capăt demagogiei legate de lupta împotriva corupţiei, de mimarea reformelor şi să contribuim la scoaterea din captivitate a instituţiilor de drept, a celor de reglementare şi financiare”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa oficială de Facebook.

„În vederea depăşirii stării de captivitate a statului şi pentru ancorarea fermă a ţării pe făgaşul integrării europene, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) invita cetăţenii la un dialog deschis şi transparent, fără a respinge dialogul cu guvernarea. Au urmat marele proteste”, a adăugat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Amintim că  astăzi s-au împlinit doi ani de înfiinţarea Platformei Demnitate şi Adevăr. Pe 24 februarie 2015, fondatorii au declarat că Platforma DA va fi o structură deschisă, neafiliată politic, coordonată de un grup de iniţiativă şi constituită pentru angajarea într-un dialog larg al segmentelor interesate de depăşirea stării de captivitate a statului.

Cu această ocazie, fondatorii şi membrii Platformei DA s-au întrunit într-o şedinţă festivă în faţa Bibliotecii Naţionale.

Fondatorii Platformei „Demnitate şi Adevăr” sunt:

Oazu Nantoi, politolog, expert;
Igor Boţan, politolog, expert;
Valentin Dolganiuc, ex-vicepremier, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Stanislav Pavlovschi, ex-judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului;
Mihai Manole, ex-ministru al Finanţelor, ex-ambasador în SUA;
Olesea Stamate, avocat, specialist în reforma justiţiei;
Mariana Kalughin, jurist, expert anticorupţie;
Cornelia Cozonac, jurnalist, specialist în investigaţii;
Angela Aramă, jurnalist, specialist în audiovizual;
Alexandru Cozer, jurnalist;
Vasile Zgardan, inginer, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Vasile Năstase, jurnalist, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Dinu Plîngău, student;
Andrei Năstase, avocat;
Nicolae Misail, reprezentantul organizaţiei „La strada”.