„Să stai în reanimare astăzi e de două ori mai scump - iar drept „mulţumire”, statul nu-ţi dă nici medicamente şi nici mâncare. Şi asta pentru că n-aveai bani de poliţă. Logic. Acum, o operaţie de îndepărtare a amigdalelor te costă de 12 ori mai mult, iar cancerul nu e doar o condamnare fizică şi morală pentru că statul consideră că a făcut o treabă atât de bună, că se simte îndreptăţit să-ţi ceară de 4 ori mai mult ca să ridice un deget să poţi trăi. Pentru că dacă nu ai 2028 de lei până la 31 martie, statul consideră că ai buzunarele prea pline şi de-asta îţi storc ultimii bani. Şi nu contează că nu-i ai. Şi chiar de îi găseşti, cum rămâne cu serviciile scumpite neacoperite de poliţă?”, scrie Andrei Năstase, pe pagina sa oficială de Facebook.

Şi nu e nici vina medicilor, care, la fel ca şi profesorii, afirmă liderul PPDA, sunt plătiţi mizer pentru faptul că salvează şi schimbă vieţi zi de zi - o nimica toată, zice statul.

„Pe hârtie, însă, totul e roz. În realitate, sute de oameni, alungaţi de acest regim antipopular, pleacă zilnic din ţară în căutarea unui minim accesibil şi eficient de educaţie şi servicii medicale, de securitate personală şi familială, de venituri decente şi bunăstare. Aici însă, fără economie, fără justiţie, cu hoţi amnistiaţi şi hoţii legalizate, statul o să stea mereu în „stabilitate”, indiferent că mai exişti tu în el sau nu. Mai stăm mult aşa? Noi vom protesta şi azi, de la 12.00, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfant”, conchide preşedintele Platformei DA.