O spune liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care crede că nici în România nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat dacă penalii de la Bucureşti nu ar fi avut exemplul penalilor de la Chişinău care au rămas nepedepsiţi după ce au învestit un guvern pe timp de noapte, în timp ce mii de oameni protestau pe scările Parlamentului.

„Au reuşit penalii lor să confişte definitiv protestul oamenilor civilizaţi în pofida sprijinului enorm al acestora din partea oficialilor europeni? Sunt încrezător că nu. Acum un an, când noaptea era regină la Chişinău, atenţionam public occidentul de pericolul dublelor standarte şi că nimic nu e mai periculos pentru un stat, decât un regim corupt antipopular. Dacă am fi avut atunci barem sprijinul României în lupta noastră cu Plahotniuc, astăzi Republica Moldova era un stat liber de corupţie şi sărăcie, iar penalii din România nu mai ajungeau să aplice împotriva justiţiei şi statului de drept român mijloacele penalilor noştri nepedepsiţi, „semănători şi asigurători de stabilitate”. Noi am rezistat şi mai rezistăm fără vreun sprijin extern împotriva unei guvernări hibrid, Plahotniuc-Dodon, corupte şi geopolitice. Dar penalii nu mai trebuie împărţiţi între ai lor şi ai noştri. Penalii ucid viitorul într-o lume civilizată”, scrie liderul PPDA, pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, Andrei Năstase anunţă că protestele vor fi reluate şi la noi în ţară. „Vom rămâne în continuare solidari, alături şi de fraţii noştri de peste Prut, inclusiv prin proteste. La Chişinău protestele încă nu au fost confiscate de la cetăţeni. Şi acestea vor fi reluate”, a conchis liderul mişcării protestatare.