„Sistemul de pensionare depinde de finanţarea UE, diferite proiecte de infrastructură, cel puţin 20.000 de locuri de muncă create prin contribuţia UE, începând din 2009 încoace. O mulţime de fermieri au primit bani, subvenţii datorită UE. 144 de şcoli care şi-au modernizat sistemul de încălzire depind de finanaţarea UE şi multe alte lucruri. Imaginaţi-vă că această asistenţă dispare, această ţară va fi un colaps. O mulţime de oameni pur şi simplu vor dori să migreze în România sau alte ţări europene. UE nu îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Victor Chirilă, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

În context, Victor Chirilă a explicat de ce nu ajung bani din bugetul de stat pentru susţinerea ţării. „Nu ne ajung banii din bugetul de stat pentru că se fură, nu se plătesc taxe. Dacă se face ordine pe acest segment, n-ar fi un dezastru pentru R. Moldova”, a menţionat preşedintele APE.

Întrebat dacă pentru aceste furturi sau evaziuni fiscale plăteşte, indirect, UE, Victor Chirilă a specificat că partenerii externi, prin finanţare, încearcă să atenueze cumva aceste pierderi.