„Ieri am vorbit cu preşedintele raionului Căuşeni ales din partea PLDM. Mi-a spus în detaliu modul în care în ultimul an democraţii încearcă să atragă toţi consilierii regionali şi primari PLDM în partidul lui Plahotniuc. În primăvara anului trecut la el a venit Constantin Botnari. I-a propus să conducă organizaţia teritorială a PD din Căuşeni şi i-a oferit undă verde în toate deciziile legate de cadre. După ce a primit refuz au început presiunile. De la Chişinău au început să vină controlori unul după altul. Au apărut dosare penale pe funcţionarii raionali. Consilierii raionali din PLDM au început să fie telefonaţi de anumite persoane care îi ameninţau că vor avea probleme în afaceri sau că rudele vor fi concediate”, a declarat  Alexandru Slusari.

Chiar dacă despre aceste presiuni a fost anunţat ambasadorul SUA în Republica Moldova, presiunile nu s-au oprit, a spus vicepreşedintele PPDA.

„Nu înţeleg care este diferenţa dintre regimul lui Plahotniuc de ţările africane. Poate dar faptul că oponenţii politici nu sunt lichidaţi pe stradă. Dar totul este înainte”, a menţionat Alexandru Slusari.

Anterior, şi conducerea PLDM a acuzat PD că şantajează mai mulţi aleşi locali liberal-democraţi pentru a-i determina să părăsească partidul.