„Întâi de toate, este o recunoaştere a potenţialului şi importanţei celor două partide de către cea mai puternică forţă politică din Uniunea Europeană. Ca urmare, Platforma DA devine un actor activ al politicii europene ceea ce este în avantajul nu doar al partidului, dar şi al cetăţenilor Republicii Moldova. Admiterea noastră în PPE va avea consecinţe benefice pentru schimbarea clasei politice moldovenesti corupte. Afilierea la PPE înseamnă mai multa informaţie, experienţă, colaborare, protecţie pentru membrii celor două partide, suport logistic şi treninguri, în special, pentru echipa de tineri”, a declarat Andrei Năstase.

Mai mult, aderarea la cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european va oferi Platformei DA un acces mult mai uşor la cele mai importante cancelarii europene, a adăugat Andrei Năstase.

„În cadrul Partidului Popular Europen fac parte partide importante din statele membre UE, exemplu fiind CDU-ul din Germania condus de Angela Merkel; PNL-ul românesc condus de Ludovic Orban şi altele. Acest fapt ne va ajuta să fim conectaţi la cei mai influenţi decidenţi din statele UE. Pe de altă parte, PPE deţine cele mai importante funcţii în cadrul instituţiilor UE, Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene. Aceste contacte le vom utiliza în interesul Republicii Moldova şi cetăţenilor săi, în special pe componenta integrării europene a ţării, dar şi a aprofundării cooperării economice cu statele UE. Acest statut de membru PPE, ne va ajuta să punem pe agenda instituţiilor europene subiecte legate de interesele Republicii Moldova, în principal susţinerea cetăţenilor noştri, să informăm mai eficient partenerii europeni despre situaţia exactă din Republica Moldova, în special ce ţine de derapajele antioligarhice ale regimului şi crimele comise de către guvernarea actuală împotriva propriului popor. 

Pentru partidele care vor accede la putere după 2018, acest statut va avea un impact direct asupra implementării obiectivelor de guvernare asumate în campania electorală”, a accentuat preşedintele Platformei DA.

Precizăm că săptămâna aceasta,  în cadrul Adunării Politice a PPE, desfăşurată la Bruxelles, Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate au fost acceptate în calitate de membri observatori în Partidul Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european.