Andrei Năstase: „În 2017 reformele au continuat să stagneze în RM, iar ratingul economic a coborât la cel mai jos nivel din ultimii zece ani”

Andrei Năstase: „În 2017 reformele au continuat să stagneze în RM, iar ratingul economic a coborât la cel mai jos nivel din ultimii zece ani”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.12.2017 10:17
În anul 2017 în Republica Moldova situaţia a continuat să degradeze. Niciun ban din miliardele furate n-a fost restituit şi niciun făptaş nu a fost pedepsit conform legii până acum. Cei ce guvernează azi sunt hoţii de miliarde şi tot ei sunt cei ce mimează investigarea furtului secolului, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Concomitent, cetăţenii jefuiţi au fost împovăraţi, în cel mai cinic mod, cu obligaţiunea recuperării miliardelor furate. Pentru a acoperi furtul miliardului, în 2017 contribuabilii Moldovei au achitat deja suma de 668 mln. lei, la anul vom plăti 810 mln. lei şi, împreună cu copiii şi nepoţii noştri, vom mai avea de achitat cumulativ circa 25 mlrd. lei. Bine, asta în cazul în care nu vom folosi marea oportunitate electorală de a scăpa odată şi pentru totdeauna de aceşti criminali deghizaţi în guvernanţi, după ce au uzurpat puterea şi au capturat ţara!”, a spus Andrei Năstase.

„Reformele stagnează, iar ratingul economic al Republicii Moldova a coborât la cel mai jos nivel din ultimii 10 ani. Peste 75% din persoanele în etate supravieţuiesc cu pensii sub minimul de existenţă, căci majorarea pensiilor cu 37%, promisă triumfalist de Filip, nu s-a produs. Autoritatea Naţională de Integritate nu funcţionează, astfel declaraţiile demnitarilor, judecătorilor şi ale procurorilor nu au fost verificate timp de doi ani. Din cauza stagnării în domeniul reformării justiţiei, partenerii noştri de dezvoltare au refuzat să aloce ţării noastre ultima tranşă de asistenţă financiară direcţionată”, a comentat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, principalul indicator de degenerare continuă a situaţiei economico-sociale din republică este accelerarea exodului populaţiei.

„Guvernarea hidoasă continuă să-şi alunge cetăţenii din ţară, şi în loc să se îngrijească de crearea condiţiilor decente de trai acasă, se grăbeşte chiar să faciliteze exodul prin crearea multiplelor agenţii de asistenţă pentru viitorii emigranţi”, a spus Andrei Năstase într-un interviu pentru curentul.md.

„Pe acest fundal sumbru tandemul Plahotniuc – Dodon a hotărât să schimbe sistemul electoral, astfel încât criza profundă, multidimensională să fie perpetuată, iar cei care au provocat-o să rămână la guvernare, protejându-şi astfel averile dobândite ilicit”, a declarat Liderul Platformei DA.

Iar la capitolul respectarea drepturilor omului şi libertatea presei, Andrei Năstase susţine că suntem codaşii Europei şi ai lumii, la proximă distanţă de Coreea de Nord.

„Prin circul lor oligarhico-geopolitic Plahotniuc şi Dodon ne fac ţara de ruşine şi o îndepărtează de lumea civilizată”, a conchis Andrei Năstase. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI