„Doar aşa ne putem salva de acest gangster al Europei şi de regimul său mafiot, veghind, totodată, ca un alt gangster să nu mai terorizeze Moldova, să nu mai calce în picioare drepturile şi libertăţile oamenilor, pe care le-am apărat şi le voi apăra indiferent de poziţia avută: procuror, avocat, activist civic sau om politic”, a adăugat Andrei Năstase.

Referindu-se la ştirile în care Comisarului pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, i-a fost atribuită o declaraţie privind deblocarea asistenţei macrofinanciare pentru Republica Moldova şi debursarea primei tranşe în primul trimestru al anului 2018, iar ulterior s-a constatat că această ştire este una care nu corespunde realităţii, Andrei Năstase a menţionat: „Am urmărit şi noi presa moldovenească controlată de Plahotniuc în proporţie de 90%, chiar dacă o mică parte îl slujeşte şi pe partenerul său Dodon. Emană un amalgam de triumfalism de mucava, minciună, dezinformare, intoxică opinia publică şi practică linşajul la adresa opoziţiei reale şi a mea, ca lider al Platformei Demnitate şi Adevăr, un partid emergent care nu are absolut nimic cu guvernările antipopulare şi cu sistemul politic moldovenesc, toxic şi corupt”.

„Şi peste toate astea am fost cu toţii martorii tălmăcirii arbitrare, manipulatorii a declaraţiilor Comisarului Hahn de către ciracii unor criminali politici care nu au lipsit de la guvernare nici măcar o zi în ultimii 8 ani de dezmăţ - Plahotniuc, Filip, Candu, etc”, a adăugat Andrei Năatse.

Totodată, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a mai spus că „după cum a precizat şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova cu privire la declaraţiile Comisarului pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, asistenţa macrofinanciară poate fi oferită Republicii Moldova în trei tranşe, doar în baza îndeplinirii mai multor condiţionalităţi. De asemenea, semnarea Memorandumului de Înţelegere cu Guvernul Republicii Moldova nu asigură automat disbursarea tranşelor. Noi salutăm semnarea acestui Memorandum în condiţiile propuse de Uniunea Europeană deoarece fără condiţionalităţile propuse, guvernarea oligarhică va aluneca iarăşi în abuzuri”.