Tot acolo se fac diverse lucrări de amenajare a viitorului cartier general al lui Vladimir Plahotnic şi al formaţiunii sale. Drumul a fost reparat, faţada clădirii - revopsită, curtea - amenajată, iar la câţiva paşi, lucrările la noul sediu al PD sunt practic încheiate. Lucrările de instalare a pilonilor erau în toi, însă muncitorii au refuzat să ne vorbească.

Iar la capitolul amenajare, curtea blocului în care locuieşte Plahotniuc îi poate face concurenţă chiar şi Târgului de Crăciun al Guvernului. Mai mult, se pare că şeful PD a decis să-şi extindă reşedinţa şi anul acesta a cumpărat mai multe apartamente în clădirea care îi aparţine aproape în totalitate. Asta arată datele oferite de „Cadastru”. Totodată, pe strada Bulgară a mai apărut o casă identică cu cea a lui Vladimir Plahotniuc.

Potrivit locatarilor din preajmă, în această clădire şi-a avut sediul Mişcarea Crucea Roşie, iar acum, potrivit datelor de la „Cadastru”, imobilul aparţine unei Asociaţii de Coproprietari în Condominiu. La câţiva paşi de casa lui Plahotniuc, sunt în toi lucrările de renovare a noului sediu de lux al Partidului Democrat.

Pe lângă bannerul imens cu logoul PD, în stânga şi în dreapta clădirii au fost instalate două panouri impunătoare cu simbolul formaţiunii. Într-o investigaţie realizată de RISE Moldova la începutul acestui an se arată că preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a vândut clădirea unei persoane din Belize, care este reprezentată în Republica Moldova de un personaj-cheie din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc. În afacere a fost implicată şi o persoană judecată pentru deţinere de droguri, care a fost însă amnistiată cu o lună înainte de tranzacţia imobiliară.

În spatele sediului formaţiunii a fost construit şi un teren de joacă, numit Parc Edelweiss, despre care jurnaliştii de la RISE au scris că, de fapt, a fost amenajat de compania Constar Invest SRL, proprietara imobilului de alături.

Precizăm că renovarea cartierului în care locuieşte Vladimir Plahotniuc a început în vara lui 2016, când Primăria capitalei anunţa printr-un comunicat că a fost dat startul amenajării scuarului din faţa Preturii Centru şi că totul este făcut în contextul reconstrucţiei bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Datele iniţiale arătau că pentru amenajarea străzii Bulgare, de la bulevardul Ştefan cel Mare până la intersecţia cu strada 31 August 1989, din bugetul municipal a fost alocată suma de aproximativ un milion 100 de mii de lei. Deşi am făcut mai multe solicitări pentru a afla cât au costat până la urmă lucrările, angajaţii Primăriei aşa şi nu ne-au putut da un răspuns.