„Înţelegeţi ceva din aceste bâlbâieli ale individului nevertebrat? Cică a făcut multe lucruri bune cu colegii din 2009 până în 2014. Rezultă că Guvernul, pe care l-a votat la miez de noapte şi în care pleacă, este de nimic. Leancă, scutură binişor capul, stai drept, nu te împiedica, şi spune cum ţi-ai turnat colegii Stăpânului tău Plahotniuc. Aminteşte-ţi cum te-ai închinat la Voronin să te voteze, cum ai fost complice la furtul miliardului, cum te întâlneai, pe ascuns, cu Shor şi Plahotniuc, pentru a pune la cale ticăloşenii”, a scris Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

„Despre care colegi vorbeşti, omule?! Despre acei care au fost cumpăraţi, şantajaţi, pentru a sta azi cuminciori sub umbrela PDM? Cu ei aţi făcut „lucruri bune” sau cu acei care au muncit, pe bune, pentru semnarea Acordului de Asociere RM-UE şi pe care i-ai trădat? Dezmeticeşte-te! Eşti născut, Leancă, pentru a fi întotdeauna gata de a trăda. Aceasta este unica ta calitate diplomatică!”, mai spune Maria Ciobanu.

Vedeţi mai jos declaraţia făcută de Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21:

„E nevoie mereu de a îmbunătăţi lucrurile. Nu va fi foarte etic, dar mă voi opri asupra funcţionării acestui domeniu. Având o experienţă din '81, din punctul meu de vedere e că pe domeniul politicii externe şi integrării europene, trebuie să facem mult mai mult. E nevoie de mult mai multă coerenţă, e nevoie de mesaje mult mai bine punctate şi, nu în ultimul rând, e nevoie de refacerea sistemului în interiorul Ministerului, pentru că a început să şchiopăteze iarăşi - un sistem bun pe care cu greu l-am creat împreună cu colegii din 2009 şi în cadrul căruia am căpătat succese până la sfârşitul anului 2014”.