„Afirmaţiile liderilor Platformei DA sunt atât de primitive, încât fac şi demersuri selective. Dacă tot spun că acordarea garanţiilor bancare sunt o faptă criminală, de ce nu cer tragerea la răspundere penală a colegilor lor de alianţă, Maia Sandu şi Viorel Cibotaru, care au votat pentru garanţiile emise de guvern? Dacă au o înţelegere atât de îngustă a unor procese, cum îşi mai propun să guverneze această ţară? Ei, probabil, ar fi lăsat să se prăbuşească întreaga economie a ţării, 500.000 de cetăţeni să-şi piardă depunerile, ca mai apoi, aşa cum le stă în fire, să dea vina pe alţii pentru inacţiunile lor”, se spune într-o declaraţie de presă expediată de PPEM.

„Altfel, le urez drum bun spre curţile de justiţie europene să ceară tragerea la răspundere a celorlalte guverne din Italia, Spania, Marea Britanie, care, de asemenea, au intervenit după acelaşi principiu", a adăugat Iurie Leancă.

Precizăm că, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, Platforma DA a îndemnat procurorii oneşti să iniţieze urmărire penală pe marginea elaborării şi aprobării Hotărârii Guvernului nr. 938 din 7 noiembrie 2014, care a facilitat devalizarea sistemului bancar.

Reprezentanţii formaţiunii au cerut tragerea la răspundere a miniştrilor care au contrasemnat acest act normativ, şi a funcţionarilor Băncii Naţionale, CNA şi SIS, responsabili pentru supravegherea activităţii băncilor şi securitatea economică pe parcursul anului 2014.