Tudor Deliu: „Marea schimbare a Guvernului - o bufonadă; Poate se pregăteşte un alt furt masiv şi este nevoie de persoanele potrivite?”

Tudor Deliu: „Marea schimbare a Guvernului - o bufonadă; Poate se pregăteşte un alt furt masiv şi este nevoie de persoanele potrivite?”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 25.12.2017 12:21
Remanierile de la Guvern şi numirea aproape a două treimi din miniştri este anunţată cu mare fast de către o persoană care nu are nici o funcţie publică în stat care i-ar da acest drept, iar numele acestuia este asociat cu infracţiuni deosebit de grave. Declaraţiile îi aparţin liderului fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, care consideră că schimbările de la Guvern nu sunt decât o „bufonadă”.
 
„Cel puţin au demonstrat că PLDM a fost o sursă inepuizabilă de trădători pe care guvernarea îi laudă ca reprezentanţi merituoşi ai coaliţiei în contradicţie cu declaraţiile insinuante precum că PLDM ar fi fost cel mai corupt partid. Păi pot să vă mărturisesc ca să cunoască şi toată ţara că pe cei mai corupţi i-aţi cumpărat voi şi vi i-aţi făcut parteneri pe drumul vostru falimentar pentru dezvoltarea ţării. Mai nou, iar recidivaţi. Câtă inspiraţie - Leancă, Tănase, Gaburici”, a declarat Tudor Deliu.
 
Potrivit liberal-democratului, faptul că actuala guvernare promovează în funcţii persoane care au participat la „jaful secolului” demonstrează că se pregăteşte un nou furt masiv.
 
„Am fi fost fericiţi dacă i-aţi fi avansat pe cei mai buni, nu pe nişte lachei slugarnici, gata mereu să slujească un stăpân sau altul. Sau poate se pregăteşte un alt furt masiv şi este nevoie de persoanele potrivite? Leancă şi Gaburici au experienţa necesară de a semna documente frauduloase fără nici o remuşcare. Probabil şi de data aceasta vor fi folosiţi exact în acelaşi scop. Să ne aşteptăm la surprize de proporţii. Sunt inevitabile, la fel cum evoluează lucrurile”, a adăugat Deliu.
 
Liderul fracţiunii PLDM a criticat dur şi numirea de către Parlament a noului director al CNA, dar şi cel al Serviciului de Informaţii şi Securitate.
 
„Directorul CNA a fost numit în baza unui concurs, regulamentul căruia conţine exact atâtea cuvinte, cât reprezintă dorinţa coaliţiei de guvernare de a susţine lupta reală cu corupţia, adică mai puţin de jumătate de pagină. Celălalt candidat la funcţia de Director al SIS, în general a trecut prin comisia de profil cu o lejeritate de neconceput. Ce fel de conducător al serviciului de inteligenţă apolitic este acesta, din moment ce îl înaintează comuniştii, care şi ăştia au ajuns proeuropeni cu ghilimelele de rigoare?”, se întreabă Tudor Deliu.
 
„Statul de drept moare încet, fiind defăimat de un grup fără scrupule, gata să pună pe altarul interesului de partid o ţară întreagă. Am ajuns la un nivel atât de depravat, încât va fi foarte greu să ne reabilităm şi să intrăm în normalitate. Integritatea celui care ne minte, promiţându-ne un viitor luminos, este foarte dubioasă, odată ce ne serveşte non-stop atâta spectacol grotesc în media, protagoniştii căruia sunt deţinuţi, recidivişti, interlopi, killeri care încearcă din greu să-i şlefuiască imaginea”, conchide liderul fracţiunii PLDM.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI