Declaraţia îi aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Important”, de la TVC21.

„Trăim într-un stat în care peste jumătate de milion de oameni au pensia sub minimum de existenţă. Reforma pe care o face astăzi guvernul Filip, împreună cu Candu şi Plahotniuc, se face din contul oamenilor. Orice reformă trebuie făcută în interesul oamenilor şi nu pe contul lor. Este esenţial ca acest lucru să se întâmple într-un stat care pretinde a se vrea integrat în Uniunea Europeană”, a spus Andrei Năstase.

„Ce nu ne-a ajuns nouă, acestei ţări pentru a ne integra în Uniunea Europeană? Nu ne-a ajuns o guvernare care să nu fure de la oameni, dar să creeze locuri de muncă, să ofere pensii mai bune şi să facă drumurile. Dacă nu ar fi fost furat acel miliard şi ar fi fost investit în infrastructură, toate drumurile astăzi erau reparate. Avem mass-media capturată, deşi presa trebuie să fie liberă, încurajată ca să vegheze, să fie acel câine de pază al oricărei societăţi. Noi avem toate fluxurile financiare controlate, noi avem justiţia controlată. Investiţiile nu mai vin în Republica Moldova, ele s-au redus atât de drastic. Locurile de muncă scad. Agenţiile de stat se ocupă de angajarea cetăţenilor Republicii Moldova în străinătate, ca oamenii să se ducă să muncească acolo şi să trimită acasă bani pentru a întreţine un regim oligarhic criminal”, a conchis liderul Platformei DA.